Off

Participanti:
Clubul de Speologie Speodava : Brijan, Paul, Dorin, Mita, Dani, Sebi si Tocut.
Clubul de Speologie Drienka din Kosice : Fero, Vlado, Peter, Jozo, Martin, Martin ,Hudec.
Activitatea desfasurata: explorare subterana, cartare, fotografiere.
Descrierea cavitatii explorate :
– in partea finala a pesterii deja cunoscute lateral dreapta s-a descoperit o galerie ingusta cu un current de aer care dupa un metuo da intr-o sala de aprox. 3 m lungime si 1,5 m latime si 6 m inaltime
– in partea superioara a salii se continua cu o diaclaza ingusta care urca pana la o sala lunga de aproximativ 10 m si lata de 6 m, diferenta de nivel fata de intrarea in pestera fiind de aproximativ 50 de m.
– sala prezinta un horn de cel putin 35 de m neexplorat pe care se vad urme de aluviuni.
– din aceasta sala galeriile laterale iau o forma dendritica :
– I- in partea stanga o galerie de aproximativ 150 de m formata de ape, o curgere pe fata de strat sub presiune urmata de una gravitationala avand o cantitate insemnata de argila.
– formatiuni intalnite : stalactite , stilolite, stalactite conice, cristalictite si stalactite cu structura cristalina
-II- in partea dreapta continua cu o galerie ingusta de 7-8 lungime pe care se afla un firicel de apa dupa care se ingusteaza
-III- in partea centrala pe un plan inclinat se coboara intr-o sala mai mare care prezinta anostonoze de tavan
– galeria care continua fiind formata tot in regim inecat pe fata de strat prezentand un sant pe tavan pe toata lungimea ei
– avansand pe galeria centrala in partea stanga a ei pleaca doua galerii scurte de aproximativ 8 si 12 m dupa care se ajunge la un bloc de calcar central urmat de o scurgere de calcit pe partea dreapta cu mici speleoteme la baza.
– la 2-3 m apar doua stalagmite de 1 si 1,8 m si o grosime de aproximativ 8-10 cm, aceasta parte fiind cea mai spectaculoasa din punct de vedere al formatiunilor.
Рdupa cativa metri galeria se ramifica : partea din dreapta dupa aproximativ 15 m se ingusteaza, pe tavanul ei se gasesc melci calcificati
– in partea stanga galeria pierde din inaltime, iar la aproximativ 20 de m de la intersectie intalnim pe partea stanga urmele unei mici cascade de unde incepe canalul ce strabate intreaga galerie centrala.
– de la cascada galeria castiga in inaltime pana la 2 m unde se ramifica in dreapta formand o diaclaza ingusta cu inaltimi de pana la 25 m, iar in stanga mai continua aproximativ 20 de m dupa care se ingusteaza nemai permitand trecerea , la baza acesteia fiind un strat de aluviuni.
– diaclaza din dreapta duce aproximativ 30-40 de m avand in partea stanga doua ramificatii de 15 si respective 8 m cu inaltimi de pana la 25 de m.
– la capatul ei intalnim un put de 20 m si cu diametrul de 8-10 m cu o coloana de calcit pe mijloc formata prin spalare.
– la baza putului sunt 2 galerii care duc cativa m
– in partea superioara a putului deasupra diaclazei de acces spre put se afla alta galerie ingusta si inalta neexplorata in totalitate care pare sa urce aproximativ 35 mS-a cartat aproximativ 450 de m din pestera de membrii celor doua cluburi.
S-a incercat catararea hornului din sala principala dar s-a oprit la 15 m din lipsa de acumulatori .

Activitati viitoare :
– catararea hornului din galeria principala
– catararea galeriei din partea finala ( deasupra de put )
– decolmatare pe galeria principala in partea finala

The watch glass is an anti-refractive sapphire replica watches crystal glass. The crown and clasp are made of rolex replica stainless steel. The material of the watchband is rubber. The back of replica watch omega the watch is a spiral back cover, transparent mineral glass back, and the movement model is replica watch Oris Cal. The .733 movement has a power reserve of 38 hours.